Overslaan en naar de inhoud gaan
IVV is geaccrediteerd door UNESCO als expertisecentrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Slotactiviteiten 50 jaar IVV   *   1964 - 2014

Op zaterdag 29 en zondag 30 november 2014 zet het Instituut voor Vlaamse Volkskunst met enkele slotactiviteiten een punt achter de vieringen rond haar 50-jarig bestaan.

Met de steun van: Afbeelding verwijderd. Afbeelding verwijderd.
 

We starten om 10.30 uur met de statutaire algemene vergadering voor onze leden. ** Uitnodiging aan de leden volgt.

Na de lunch gaan we verder met een doe-forum over volksdans met als objectief een forum aan te bieden aan volkskunstgroepen en individuele liefhebbers van volkskunst om kennis en vaardigheden uit te wisselen op de dansvloer.

Met de actieve deelname van de volgende volksdansgroepen en gilden:

VVKB Den Dries (Deurne), Volkskunstgroep Drieske Nijpers (Sint-Gillis-Waas), Folklore Ensemble Gelmel (Schoten), Volkskunstgroep ’t Havermeuleke (Leuven), Volkskunstgroep De Hovelingen-Viking (Gistel), Volkskunstgroep De Kegelaar (Wilrijk), Volkskunstgroep Nele (Grimbergen), Volkskunstgroep Pallieterke (Lier), Volkskunstgroep Reynout (Dendermonde), Volkskunstgroep Reintje Vos (Stekene), Koninklijke Volkskunstgroep Reuzegom (Leuven), de Sint-Jorisgilde van Loenhout (Loenhout).

Iedere bijdrage wordt ingeleid ten einde korte achtergrondinformatie te verstrekken over het ontstaan, de doelstellingen en de eigenheid van de bijdrage.

IVV bestaat 50 jaar … en nodigt jullie uit om samen met ons het glas te heffen op dit jubileum. 

Gelegenheidstoespraken door de heer Gert Laekeman, voorzitter van IVV, en de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester van de stad Sint-Niklaas.
** Uitnodiging op naam - contacteer het secretariaat voor deelname

Aansluitend op de receptie wordt er getafeld.

Gezellig Breugheliaans Buffet. Deelname bedraagt 28 euro per persoon. Iedereen welkom ! Inschrijving is noodzakelijk. Naast de uitgebreide maaltijd is het bal inbegrepen, krijg je ook nog 8 drankbonnetjes (twv 4 euro, goed voor 2 a 3 drankjes) en wordt je uitgenodigd voor de receptie.

We sluiten de eerste dag af met een volksdansbal.

De verschillende aanwezige muziekensembles spelen vanaf 20 uur ten dans.

Voor de laatste activiteit trekken we op zondag 30 november naar Herentals.

In de grote BLOSO sporthal van het Netepark verzamelen de Vlaamse vendeliers voor de vendeliersverbroedering. Ze doen dit trouwens al 30 jaar: eerst in Haacht, daarna in Hoogstraten en dit jaar in Herentals.

Afbeelding verwijderd.

x

Please add some content in Animated Sidebar block region. For more information please refer to this tutorial page:

Add content in animated sidebar