Overslaan en naar de inhoud gaan
IVV is geaccrediteerd door UNESCO als expertisecentrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Klezmer Workshop

Op zaterdag 28 oktober 2023 wordt door Jan en alleman een klezmer workshop georganiseerd in Het Steviafabriekske, Fabriekstraat 100 te 3200 Aarschot.


  Wie of wat is Klezmer?  
  "Klezmer" is een oud-Hebreeuws woord en werd origineel gebruikt om de jiddische muzikanten aan te duiden. Nu wordt ermee de traditionele muziek van de Joden in Oost-Europa bedoeld. De muziek wordt door de meeste toehoorders erg gesmaakt en werd gegarandeerd zeker gespeeld op Joodse huwelijksfeesten. De wortels van de muziek liggen in Oekraïne, Wit-Rusland, Litouwen, Moldavië, Polen, Hongarije, Slovakije en Roemenië. Klezmer muziek is emotioneel geladen en bruist ook van vitaliteit. De viool en klarinet groeiden uit tot de hoofdinstrumenten. De aparte klankkleur wordt bekomen door het gebruik van exotische toonladders met vergrote toonafstanden. Ook zijn er invloeden uit de zigeunermuziek.  

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de 6 klezmer bundels, uitgegeven bij Euprint, waarin telkens een eerste en een tweede stem voorzien worden evenals een baslijn en de letterbenaming van de akkoorden. De partituren worden onmiddellijk na inschrijving toegestuurd zodat er nog tijd is om ze eerst eens te bekijken en in te studeren, en eventueel zelfs een improvisatie uit te werken.

De dag vangt aan om 10u. Er is een broodmaaltijd met soep voorzien (drankje bij de maaltijd inbegrepen) en rond 16 u voorzien we een afscheidsconcert.

Vragen? Stuur een mail naar info@stepa.be.

Ervaring vereist? Ja, toch wel. Minimum middelbare graad in de muziekacademie.

Inschrijven kan met een mail naar info@stepa.be of via Google forms: https://forms.gle/ZQJGQnqeLxoCr8cq6

x

Please add some content in Animated Sidebar block region. For more information please refer to this tutorial page:

Add content in animated sidebar