Overslaan en naar de inhoud gaan
IVV is geaccrediteerd door UNESCO als expertisecentrum voor Immaterieel Cultureel Erfgoed

Nieuw multifunctioneel zaaltje in Aarschot

Beste Volkskunst-vrienden, we delen graag volgend bericht van Jan en Christine:

Volksmuziek, Café-chantant, Volksbal - Nieuw multifunctioneel zaaltje

Sinds geruime tijd organiseren we 1x per maand aperitiefconcerten met vzw Jan & Christine in ’t Steviafabriekske, Fabriekstraat 100, 3200 Aarschot, telkens op zondagvoormiddag om 11 uur. We vragen liefst muzikanten die akoestische muziek brengen. Live muziek kan eigen werk zijn, of volksmuziek, Vlaams, of muziek uit andere landen. Ook klassiek, evergreens, Klezmer, jazz, operette en musical kunnen aan bod komen. Het podium staat open voor zowel beroeps- als amateurmuzikanten. De inkom is tot hiertoe gratis geweest en dat proberen we zo te houden. Als u graag wordt uitgenodigd voor deze aperitiefconcerten of andere activiteiten van het Steviafabriekske, gelieve dan uw email adres door te mailen aan: info@stepa.be. We zullen u niet met mails overspoelen maar houden u graag op de hoogte van onze aperitiefconcerten of andere activiteiten. U kan ook specifiëren dat u bvb. enkel over de aperitiefconcerten mail wil ontvangen. Na een aperitiefconcert is er gelegenheid om samen met de artiesten te blijven eten aan een democratische prijs van ± 14 €. Hiervoor krijgt u een aperitief, soep en belegde broodjes. We werken hiervoor momenteel samen met traiteur Charlepoeng uit Aarschot. 

Wil u zelf optreden? Of kent u iemand die dit wil, laat het ons weten want we proberen talent van eigen bodem te promoten. Indien nodig kan voor een goede stage piano gezorgd worden.

Bent u geïnteresseerd om de zaal te huren voor uw organisatie? Dat kan voor vergaderingen en voordrachten. We beschikken over een groot projectiescherm met projector. Wifi is ook aanwezig. We hebben stoelen en tafels voor 70 personen. 

We plannen ook muziekdagen voor het aanleren van bv. Klezmer-muziek, traditionele dansmelodieën (Hubert Boone collectie). Hierbij genieten we de steun van muziekuitgeverij Euprint. 

U kan onze activiteiten ook terugvinden op Facebook “Het Steviafabriekske” Noteer reeds volgende concertjes telkens om 11 uur: 

  • Zondag 16 april: Klarinet septet en barbie-shop muziek (o.l.v. Annick Desair)
  • Zondag 21 mei: Vocaal Kwartet o.l.v. Annick Desair 
  • Zondag 25 juni: Jan Wouters (gitaar) & Jan en Alleman Zondag 10 september: Jan en Alleman 
  • Zondag 8 oktober: Rinkaaneen van Westelfolk 
  • Zondag 5 november: The Swing Bakery 
  • Zaterdag en zondag: 13-18u: Kerst- en hobbymarkt met live muziek

Jan & Christine Geuns-Vergauwen

Tel.: +32-16-40.40.49  E-mail: Jan.en.Christine@stepa.be